Cim del Montcabrer. 27/10/19

 

Diumenge passat 27 d’octubre i de la mà del nostre company Fidel Gandía “Pinky”, visitem de nou la Serra de Mariola, en un dia esplèndid que ens va fer gaudir d’aquest Parc Natural, tan proper a la nostra localitat i que tant ens agrada.
Partim des de la Font de Mariola, on deixem els cotxes, a l’eixida del sol i ja amb l’hora canviada a hivern, iniciant la pujada fins al serral, feia fresquet, després el sol, encara baix, juntament amb la incipient boirina ran de terra, ens van delectar amb unes boniques vistes, que ens feien imaginar paratges idíl·lics o pantanosos.

Ho fotografiem il·lusionats i seguim cap al nostre pròxim objectiu: ” El cim del Montcabrer “.

Després de passar pel “Mas Foia Ampla” ascendim per la senda que ens porta al cim gaudint de les vistes que se’ns presenten a un costat i a l’altre.

Ja en el cim decidim esmorzar, aprofitant que el vent està en calma i que la temperatura és idònia per a fer-ho, gaudint de les àmplies panoràmiques que per tots els costats se’ns presenten.

Als nostres peus tota la comarca del Comtat, en l’horitzó llunyà “La Safor”, cap a l’esquerra ” El Benicadell “ i a la nostra esquena les serres del Menejador, Despenyador, Beneixama, etc. Espectacular!!!!!….

Emprenem el retorn fent una circular que ens porta per “La Cava Gran”, ” La Caveta del Buitre” i “La Cava de Don Miguel”, les que visitem.

Ens fem fotos en elles i observem aquestes impressionants edificacions que ens traslladen a oficis i activitats del nostre passat més pròxim, encaminades a arreplegar la neu de les nostres muntanyes per al seu ús posterior i així de pas crear un petit negoci per a anar sobrevivint en aquells anys difícils.

Travessem, finalment, una zona de frondosa vegetació, deixant a la nostra dreta el Cabezó de Mariola (assentament ibèric) i el Cámping de Mariola, camí que ens porta directament a la Font, on aquest matí deixem els cotxes.
Gràcies!!! a tots els que ens heu acompanyat.
Fins a la pròxima.

Please follow and like us:
Pin Share