COVA DEL DOLL. RIU MON.

COVA DELS DOLLS. RIO MUNDO.

El passat cap de setmana, 17/18/19 de novembre vam estar a Riopar Viejo. Petit otero situat a 1150m els orígens islàmics estan latents avui dia, amb el seu castell i fortalesa. Que no deixa ningú indiferent per la seva gran bellesa.

El nostre objectiu, fer la cova dels Dolls de Rio Món.

Els components del grup d’espeleologia de Carcaixent: Raúl, Araceli, Chapi, Miquel, Davinia, Al costat de Bea i Chus d’Amics de les muntanyes.

Dissabte 18, vam emprendre l’aventura a primera hora del matí. Després de pujar el material a l’entrada de la cova, i preparació d’equips ens endinsem a la mateixa a les 10: 45h. I vam tornar a veure la llum a les 17: 40h.

Gairebé 7 hores depenent exclusivament dels nostres frontals aquàtics. Moltes hores de fred, humitat, aigües gèlides i escenaris majestuosament brutals. I amb la seguretat i confiança que ens han brindat els nostres companys de Carcaixent, tots uns professionals de la espeleo. Vam realitzar una travessa circular, passant pel Llac Negre, Llac Blau, Llac Verd, Rio Blanco amb les seves magnífiques gorgues de calcita, la fabulosa cascada de vidre, sifó Vera …. Semblava que ens endinsàvem al cor de la terra. Sensacions inoblidables, captivadores fregant el límit de l’impossible com a experiència personal. L’esforç va valer la pena. La sensació de tornar a veure la llum i que l’activitat s’hagi realitzat sense cap contratemps és el millor trofeu. Una experiència més a la treu de la saviesa. Molt agraïts al grup que ens va acompanyar de Carcaixent, especialment a Araceli i Raúl. També gràcies per tot el material específic que ens van facilitar, sense ells hauria estat impossible realitzar aquesta activitat.

Bea i Chus.

Please follow and like us:
Pin Share