Font del Pi (Benimantell)-Racó dels Tovaines-Font del Pi ( 13 de març de 2022)

 

Ens disposem hui a dur a terme una ruta desconeguda per a la majoria de nosaltres però que pinta molt bé, ens la han proposada Juanma i Noel, es tracta de recórrer part de els contraforts de la Serra d’Aitana, en la zona compresa entre la Vall de Guadalest i la part posterior de la muntanya coneguda com al Puig Campana ( Xanxet, Ponotx, Mulero, etc.), tot a la comarca alacantina de la Marina Baixa.

Eixim en els nostres cotxes des d’Ibi, a les 6.30 del matí en direcció a la localitat de Benimantell, concretament a la Font del Pi, on iniciarem la ruta a peu, allí ens esperen Antonio i Lucía, companys d’Alacant, que ens acompanyaran per a fer la ruta, som 20 senderistes il·lusionats, disposats a gaudir d’una entretinguda jornada de muntanya.

Iniciem per una senda empinada i exigent, passant per el Corral del Port, ascendint a través del de el Port de l’Arc, fins a fer cim en el Penyó Mulero ( 1.306 mts.), on descansem i aprofitem, ja que la meteorologia ho permet, per a esmorzar.

Després tornant sobre els nostres passos a l’esmentat port, escometem una forta baixada quedant al·lucinats per la bellesa espectacular de la Vall de l’Arc, arribem a la pista, entre masos, prop de la Serra del Carrascal, busquem el Pas de Goleró, quedem sorpresos davant aquesta espectacular gola de pas, ens fem algunes fotos a l’entrada i gaudim del paisatge que es presenta davant els nostres ulls, en la baixada tenim una divertida trobada amb uns senderistes holandesos, als quals saludem i ens pregunten per la nostra procedència, després descansem a la Font del Morer, (molt bonica), on reposem aigua, passem per el Mas de Sacarest, al costat de la Comunitat Budista Guhyaloka i com ja es va acostant l’hora de dinar posem rumb a el Mas de Papachí, on dinarem, per a així, una vegada reposats del nostre esforç, escometre la part final de la nostra ruta. Esment especial mereix aquest Mas de Papachí, edificació restaurada que ens sorprén amb la seua part posterior, amb una terrassa envidrada, mirant al migdia, amb el seu balancí i cadires d’època, la veritat és que molt bonic tot.

Havent dinat en l’àmplia esplanada, al costat d’aquest Mas, iniciem el que serà la part final del nostre recorregut, una bonica baixada que ens portarà al Salt, impressionant cascada, ara seca per la falta de pluges, i d’allí, baixada pel Racó de les Tovaines, on no ens afartem de fer fotos, per l’estreta senda que ens porta per davall de gegantescos farallons de roques, damunt de nosaltres, a l’esquerra. I a la dreta, als nostres peus, impressionants vistes de la part final de la Vall de Guadalest, des d’on s’obri a la mar ( Serra de Bernia, Fonts de l’Algar, Callosa i fins i tot part del Penyal de Ifach), molt bonic tot.

I ja cansats, al voltant de 9 hores de ruta, però contents per haver aprofitat el dia, en molt bona companyia, enfilem la part final fins a arribar a la Font del Pi, on aparcarem els cotxes al voltant de les huit del matí i ara són les cinc de la vesprada.

Ens acomiadem tots, amb ganes de més, però serà en una altra ocasió….

Aplaudiments per als organitzadors, i gràcies per vindre amb nosaltres a tots els participants,

Fins a la pròxima!!!!  SALUT I MUNTANYA!!!!

A baix en la galeria i punxant en aquest enllaç: “Fotos de Benimantell” teniu el reportatge de les fotos que han fet els participants, per si voleu baixar-vos alguna.

Please follow and like us:
Pin Share