IX VOLTA AL TERME D’IBI 1 I 2 DE JUNY 2019

 

El passat cap de setmana (1 i 2 de juny) es va celebrar la IX Edició de la Volta al Terme.

Com tots els anys ens reuníem al matí, a les 7 i mitja, al costat del Parc Derramador per a partir donant la volta al nostre terme municipal fins al Refugi dels Esbarzerets, on finalitzem la primera jornada. El temps era bo i 20 amics/es començàvem a caminar il·lusionats i disposats a passar un gran cap de setmana de senderisme.

A les 11 esmorzàvem en el paratge del Palomaret. La calor anava ja augmentant i fent mossa en els esforçats senderistes. Passem per la Venteta, pel Pou del Barber, pugem la Mamelleta, arribem al Serrallo, El Pic Teixereta, El Menejador i Ginebral. Descansem, dinem i ens disposem a escometre l’última part del nostre recorregut de hui, passem l’autovia i ascendim a través d’una empinat sender fins al Refugi. Ens relaxem, ens canviem de roba i preparem el merescut sopar que ens marcarà la fi d’aquesta jornada tan muntanyenca. Havent sopat i abans d’anar-nos a dormir, gaudim d’una divertida sobretaula, en la qual no va faltar de res (ballem, cantem,….) i esment especial per als refrescants gin-tonics que ens va preparar Paco (El Cordovés).

La segona jornada es presenta igual de bé que la primera, en el que al temps es refereix, si cap millor visibilitat,… Desdejunem i comencem a ascendir per el bonic sender que a través de la crestellera que separa els termes municipals d’Ibi i Xixona, ens portarà als peus del Alt del Cuartel, les vistes des de la crestellera són precioses, tant d’un costat com de l’altre, als nostres peus la Foia de Castalla amb Ibi, Castalla i Onil al fons. Per l’altre costat el mar, la comarca del Alacantí i el majestuós Migjorn (amb la seua forma d’àguila en repòs).

Després de recol·lectar alguns brots de pebrella, dels quals abunden per aquests paratges del Carrascal, ens parem a esmorzar en El Piset (Coniferus Place) lloc molt visitat per un dels nostres grups del centre més emblemàtic.

La calor va estrenyent cada vegada més i així arribem als peus del Alt del Cuartel. La majoria decideix descansar en el Collat i beure i reposar líquids, però dos esforçats senderistes decideixen fer cim pel seu compte i ascendeixen, pese a la calor sufocant. Son Anna d’Alcoi, la qual és nova en el nostre grup i a la qual donem la benvinguda i esperem veure-la en alguna que una altra activitat més, i el nostre incombustible Paco (ja sabeu, el dels gin-tonics!!!!).

Ens deixem caure pel barranquet i per les antenes de Villalobos fins a arribar a Ibi on acabem l’activitat refrescant-nos amb una cervesa molt fresquita, que ens mereixem, en un bar de la localitat.

Només ens queda agrair a tots els participants la seua assistència, lo bé que ho hem passat i fins a la X Edició, l’any que ve, que creem serà també especial. MUNTANYA I SALUT !!!

Please follow and like us:
Pin Share