LES USERES A SANT JOAN DE PENYAGOLOSA (8/12/2018)

 

Ningú com el nostre company Vicent “Capona” defineix tan encertadament aquesta activitat:

En aquesta aventura dura però espectacular, estàvem decidits a recórrer la distància que afronten l’últim divendres d’abril de cada any el poble de les Useres. Rememoren una antiga tradició que ens trasllada de ple a l’edat mitjana. Tretze hòmens -el guia i dotze pelegrins-, acompanyats pel capellà, 3 cantors, el representant de l’Ajuntament, els clavaris i dinou muntures -els càrregues-, acompleixen la vella prometença d’anar fins al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa. Són els pelegrins de les Useres.”.

El nostre Centre Excursionista el passat dia 8 de desembre, va realitzar aquest mateix recorregut, que és realment espectacular i gaudim de les bonics paisatges del seu recorregut, sempre sota la vista, en l’horitzó, de l’imponent i majestuós Massís del Peñagolosa.

Érem 28 senderistes que eixíem a les 8 i poc del matí de la localitat de Les Useres, esmorzàvem en ruta i després de passar per l’ermita/castell de Sant Miquel de Torrocelles, on descansem, vam ascendir fins a l’empinada localitat de Xodos, on vam dinar, en la Plaça de la Font.

Des d’allí, partim 24 senderistes, ja que 4 van tornar en el bus, que a aquest efecte es va acostar a Xodos per si algun no es trobava amb forces suficients per a acabar la marxa i després d’ascendir per una dura però bonica senda fins a l’Alt de la Banyadera, arribem, ja amb les últimes llums del dia al Santuari de Sant Joan de Peñagolosa, on va finalitzar l’excursió, eren al voltant de les 6 de la vesprada.

Cansats però contents per la satisfacció d’haver dut a terme el nostre objectiu, solament ens queda agrair a tots els participants el que ens hagen acompanyat i emplaçar-nos per a altres activitats a realitzar en un futur pròxim.

Fins prompte.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share