Marxa Intercomarcal CEAM-Ibi. 21-05-17

 

 IBI-SERRA DE BISCOI-COVA DE LA MONEDA-BARRANC DELS MOLÍNS-IBI

La marxa Intercomarcal d`Amics de les Muntanyes d`Ibi,  tenia el seu inici al Parc de les Hortes

del  nostre municipi. El dia començava  amb un matí  intens  climatològicament parlant, quasi perfecte.

Uns i unes preparant el timonet,  les coques, i el mític i espirituós herberet.  Altres donant la benvinguda  a la gent no sols d’ Ibi si no tambè d’altres poblacions, que decidiren passar amb nosaltres un matinet muntanyenc.

A les 8:30h., en punt els més de 160 inscrits iniciaven la marxa. Un rosari de paratges ens esperava, primerament  l’Ermita de Sant Miquel i posteriorment el Mas de Fernoveta, semi derruit, donaven pas a llocs com, la Cova de la Tia Massoga, el Bancal de Pla de Fernova o el traçat de gaseoducte, amb una costera de pujada i baixada més que vertiginosa, que ens portarien a les Cases de Biscoi, allí en el seu pontet mitjaval, vam fer una xicoteta parada de reagrupament. On desprès de creuar la carretara d’ Onil a la Venteta, donava pas a la pujada més forta de l’ activitat, que “xino-xano” ens portaria això de les 10:15h., al lloc de l’esmorzar, concretament al punt d’ enlairament  de la gent que practica el Parapent.

Una volta amb les forces recarregades, a les 11:45h. reiniciavem la marxa direcció a la Cova de la Moneda, una cova-santuari de la l’época Ibèrica s.IV-V a.c, però que té trobades datades amb més de 5000 anys d’antiguitat. La buitrera i el Racó de les Rates, donaren pas a la intersecciò amb el GR-7, que ens portaria a la Venteta els cuernos, on posteriorment i desprès d’un breu recorregut per la carretera d’ Ibi a l’ Ermita de Polop,  ens vam endinsar al Barranc dels Molins. On vam fer una xicoteta parada en el xorro de la Font de Santa María i ens llisquem, sense fer-nos forat, per la Trompa de l’Elefant.

Poc a poc desgranàrem els antics molíns fariners de: Petuta, de la Tia Roseta, el del Vicari, el Nou o de Llapissera, el més que espectacular Molí de Paper i el de la Bassa. On per cert, dita Bassa del Reg Major, mostrava un aspecte inèdit a l’ estar buida i neta. A l’ altura del Mas de Tiny, una marxa de bicicletes ens donava la benvinguda de nou al poble, on vam fer l’ entrada per l’ antic Teular de la Xirivía i el Màs del Plantiu. Per arribar de nou al Parc de les Hortes al voltant de les 13:15h., on ens esperava la cerveseta de costum

I res més, des del Centre Excursionista Amics de les Muntanyes, pensem que va ser un magnífic matí de convivencia entre gent que sentim i compartim una forta estima pel lloc on vivim i per les muntanyes que ens envolten.

Gràcies a totes i a tots.

Sarri.

 

Please follow and like us:
Pin Share

Vídeo