TOLLOS-BCO. MALAFÍ-CASTELL DE CASTELLS-13/10/18

El passat dia 13 d’octubre i coincidint amb les primeres llums del dia, en la localitat alacantina de Tollos, al costat del panell indicatiu de l’inici del Barranc de Malafí (sender PRV-168), 15 il·lusionats senderistes del CEAM d’Ibi, emprenien aquesta llarga marxa, eren les 7:40 del matí. Poc després entràvem en el barranc pròpiament dit.

Després de 2 hores de discórrer per una encaixonada senda entre parets de pedra i espectaculars farallons, coronats en les seues crestes pels primers rajos del sol del matí, arribem a les 10 a una xicoteta presa on esmorzem.

Reprenem després fins a arribar al final del barranc, on prenem una pista que ens porta sota el Santuari Neolític del Pla de Petracos, amb les seues pintures rupestres, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1998 i Parc d’Interès Cultural per la Generalitat Valenciana en 2005. Per qüestions de temps no les visitem, tornarem més tranquil·lament en una altra ocasió.

Deixem la pista i prenem una senda que ens va acostant a la localitat de Castell de Castells, visitem la Font de l’Espelda, on reposem líquids i endinsant-nos pel Barranc Negre, acabem al final del riu, on finalitza la primera part d’aquesta excursió.

Seguidament i després de passar per un frondós canyar, que bategem com “El Passatge de Mari Angels” deixem el riu i comencem a ascendir fins a la cota més alta d’aquesta activitat… creuem la carretera i als 300 m. arribem a la Font de la Retura, on parem per a dinar i reposar forces per a escometre l’última part de la marxa. Aquesta font és un lloc molt bonic, amb molta vegetació, on ens relaxem en bona companyia, a més la font és generosa en el seu cabal, la qual cosa és d’agrair.

Després de dinar iniciem la resta de l’ascensió, passem per un espectacular mirador de la part oriental de “La Serrella” coberta, en aquesta ocasió, per una boirina amenaçadora, arribem, per fi, al punt més elevat (830 m.) i després de l’última font de les quals trobem en el nostre recorregut: La Font de l’Olbis, que no per ser l’última és la menys bonica.¡¡¡¡ Espectacular ¡¡¡¡¡

A partir d’ací, comencem a baixar i no deixarem de fer-ho fins a enfilar la vall, passem per la localitat de Famorca i a 2 Km. per la de Fageca. Ja molt cansats enfilamos l’última part del recorregut, baixant a un xicotet riu, sec en aquesta ocasió, des d’on per un tram difícil i arenós ascendim fins a la localitat de Tollos, el nostre punt de partida, i on finalitza la nostra excursió d’avui.

Agraïm, de tot cor, als 15 participants, per haver vingut, per haver col·laborat amb nosaltres i haver fet aquesta activitat tan agradable, en aquestes, quasi 11 hores i mitja d’estar junts.

Chapooo ¡¡¡¡¡¡¡¡ Esperem veure’ns prompte.

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share