Font de Carbonell – Covetes – Barranc del Pantanet – – – (Alfafara) 20/11/2022

 

Diumenge passat 20 de novembre, de la mà de Noel i Juanma, gaudim d’una esplèndida i entretinguda ruta per terres del Comtat, concretament Alfafara, en un dia fresquito però fenomenal per a gaudir.

Ens trobem tots ( 32 participants ) en el Pàrquing Giravella, des d’on partim destinació l’Ermita de la Verge de la Llum i sant Antoni Abat d’Alfafara, des d’on partirà la marxa a peu, a través del sender PR-CV 389.

Passem per la Font i Masia de Carbonell, on fem una xicoteta parada, gaudint de l’entorn, per a després escometre la baixada per una senda a trams desbaratada i esvarosa, que ens condueix fins “els Covetes dels Finestres”, un grup de finestres situat sobre una gran cova natural, utilitzada regularment per a tancar ramats i emmagatzemar gra en les cavitats laboriosament excavades en el seu interior.

Després travessem el riu per a dirigir-nos cap a les vies del tren Alcoi-Xátiva, concretament a l’Estació Baixador d’Alfafara, actualment en desús degut al seu estat ruïnós, però que encara es pot apreciar, veient els seus murs, encara en peu, la consistència i solidesa que aquest edifici antic.

Travessem després el riu, de nou, i el Bancal Redó, on parem a esmorzar, per a posteriorment realitzar una pujada que ens portarà fins al mirador del Toll Negre, espectacular ell, des d’on s’observa al lluny, en el llit, la seua xicoteta cascada i gorgs. Ens fem fotos de grup.

Ens acostem fins a les escales llaurades en roca que permeten accedir fins al Cabeço de Mao, el punt més alt de la nostra ruta de hui, des d’on es gaudeixen belles vistes del paisatge que estem recorrent.

I ja anem descendint cap al Barranc del Pantanet, i en ell, passem per un paratge fluvial preciós, on els arbres presenten en aquesta època tots els colors de la tardor. Ens desviem a l’esquerra per a delectar-nos fotografiant la presa del Pantanet, amb la seua bonica cascada.

Retornem al camí per a visitar el molí medieval del Pantanet, amb la seua impressionant roda de pedra, tornem passant pel nou molí (també en ruïnes), per a iniciar ja la part final de la nostra ruta de hui, per una bonica senda amb vista al barranc que hem fet i al contrafort sud de la Serra Mariola, i d’allí fins a aconseguir el Mas del Comtat i des d’aquest, per pista, tornem fins a l’ermita de partida.

Esperem que hàgeu gaudit en la nostra activitat de hui i com sempre us agraïm l’assistència.

Ens veiem prompte.

Salut!!! ,  Muntanya!!!

Please follow and like us:
Pin Share