SERRA DE BERNIA (17/12/23)

Després d’innombrables sopars d’empresa, Juan Lozano i David Zamora ens proposen reunir-nos un desapacible i gèlid diumenge a les 7:00h del matí, quan encara no ha eixit el Sol, per a redescobrir la preciosa Serra de Bèrnia.
Els Amics dels Muntanyes arribem a les 8:30h a les Cases de Bèrnia amb el propòsit de gaudir d’un magnífic dia. Encara que ennuvolat i congelat, el cel permet que es filtren els primers raigs de llum entre els núvols. Una vegada reunits els 26 senderistes, s’inicia la ruta.

Una font amb un tènue fil d’aigua, seguida d’escales de pedra, delimita una tranquil·la i ampla pista dels escarpats i estretes senders replets de desafiadores roques; els quals aconseguim superar sense dificultat.

A les 10:00h arribem al tan esperat Forat de Bèrnia, on, després d’una prova de flexibilitat, trobem una impressionant vista panoràmica de la nostra bella i volguda Terreta, que ens delecta els ulls. Decidim descansar per a esmorzar i gaudir de la pau i la bona companyia.

Seguidament, continuem cap al Fort de Bèrnia, encara que uns pocs atrevits escalen la Cresta de la Serra de Bèrnia, coberta per la densa boira. Arribem a les 12:00h al Fort de Bèrnia i, després d’un breu reagrupament, continuem, envoltant la Serra de Bèrnia i sortejant ciclistes, fins a arribar de nou als nostres cotxes.

Després d’una parada momentània, part dels Amics es dirigeixen al Bar Refugi, lloc en el qual gaudeixen de paella, música, balls, vistes i bona companyia. Tot per a finalitzar aquesta excursió tan completa. Tornant a casa juntament amb els últims raigs de Sol que ens enlluernen a les 17:30h

  1. Moltes gràcies a tots els participants per aquest dia tan meravellós! Per gaudir junts de més excursions!
    Us desitgem Bon Nadal! Salut i Muntanya!
Please follow and like us:
Pin Share