Castell de Confrides i Font de Partegat. 28-05-17

MARXA CIRCULAR. CASTELL DE CONFRIDES I FONT DE PARTEGAT.

A les 7:30h. del matí i al Parc de Giravela, com sempre, quedem convocats aquells que volem fer l’activitat. Un total de 8 cotxes i més de 30 persones iniciem el trajecte, “carretera i manta”.
L’activitat comença als peus del Castell de Confrides. Confrides és una xicoteta poblaciò situada a cavall de les Serres d’ Aitana i Serrella. El seu port de carretera, Port de Confrides o de Ares com també se li coneix de 966m. d’altitud, és el punt de confluencia de les dues serralades.
Són les 8:45h., quan iniciem la marxa, una pujada ràpida ens apropa al Castell de Confrides, també conegut com d’Aljofra, per que prop del lloc on es troba hi havia un antic poblat morisco d’aquest nom. El seu origen és musulmà del segle XII, i es troba situat sobre la Lloma del Castellet, coneguda també com la Cua de Bacallà a 1100m. No és un Castell massa gran, el que si és cert és que quan estàs al seu cim, tú ets sens xicotet i no et trobes còmode al vorer els abismes que envolten. Des d’ell contemplem la inmensitat de la Serra d’ Aitana i la Serra de la Serrella. I als nostres peus s’obri la Vall de Guadalest, amb un rosari de poblets, Confrides, Abdet, Benimantell, Benifato i Guadalest.
Continuem la marxa direcció ponent, per baix del penyasegats de la Penya de Maxelis. El caminar és comode i no té massa desnivells. A les 10.15h.en el lloc conegut com el Pla de la Codolla decidím esmorçar. Després del cafenet en el “Bar Mariangels” i algú que altre herberet, i proseguim l’itinerari.
El paisatge ens sorpren infinitat de foietes van obrint-se al nostre pas, al mateix que la visiò que tenim de la Serra de la Bernia, de les antenes d’ Aitana i la quantitat d’hivernacles de Callosa d’ En Sarrià. Entre mars de flors de sàlvia i en bon ambient arribem al Morro de la Moleta, on al seus peus es troba la Font del Partagat.
Una vertiginosa baixada, entre mil i un cantals, que coincideix amb el PR CV-21. Que té el seu inici a dita Font que puja al Passet de la Rabosa i al seu sender botànic i passa per l’Alt de la Tagarina, el Runar dels Teixos i també per el Clots de Neu del Tio Virgilio i el Tio Cardaora, entre altres.
La font d’ aigua molt freda, ens dona la benvinguda, son les 12:15h.el matí fins ara ha segut fresquet però el calor comença a estrènyer. El camí a Benifato és ara el nostre camí. Apenes 1km, més avall agafem una bifurcació, també asfaltada que ens durà a meitat de lloma on un camí de terra ample, serà no sense poc esforç fins al Collao del Castellet, que ens acompanye. Per ell, trobem verdes i fresquíssimes Falagueres, que donen a entendrer que la terra té humitat i té sanitat.
Quan són les 14:00h. arribem al lloc on estan els cotxes, on donem per finalitzada l’ activitat.
Fins  un altra, que serà promte amics.
Sarri

Please follow and like us:
Pin Share