Ferrata L´Aventador. Bellús.

Ferrata situada a Bellús, província de València. Deixem el cotxe a prop de la Cova Negra, que ja es veu  al fons la paret de l’Aventador.

Aquí us deixem un enllaç d’aproximació a la via. https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11683149

La via té uns 80m. de desnivell molt aeri i vertical amb petits passos de escalada. És curta però intensa, de manera que fa que hages de pujar tota la penya de l’Aventador de tirada. De dificultat K3.

La peculiaritat d’aquesta via és que els esglaons tenen una gran distància entre ells, el que la converteix en una via emocionant, ja que has de tirar en molts passos de roca i cable de vida. L’estat de conservació deixa una mica a desitjar. Alguns esglaons es mouen una mica i el cable de vida en alguns trams té pelat el recobriment, a causa de les altes temperatures. És una via que per la seva orientació és aconsejable  fer-la  molt promte, ja que al matí no toca el sol en aquesta cara.

Quan finalitzes la ferrata, fas una mica de cresta i baixem pel vessant de davant a través d’una senda pedregosa de fort desnivell. Fins que vam arribar de nou al punt d’inici de la via. I d’aquí vam decidir fer una ruta circular, passant per una fantàstica zona d’escalada i posteriorment creuat la zona del tren fins arribar al cotxe.

Toni, Corral i Bea.

03/06/17

 

Please follow and like us:
Pin Share