IBI – PENYES DEL ROSET – EL FORAT – IBI (21/05/2023)

Són les set i mitja del matí. Díhuit senderistes es disposen a caminar mirant al cel, per si plourà o no.

Ja a Villalobos, tots, a coll amb l’equip de pluja, per si de cas.

Aquesta activitat ha sigut preparada pel grup “Jubilats Intrèpids”; un d’ells no ha pogut vindre però, des de casa ens desitja el millor per a aquesta bonica i exigent ruta.

Són les huit del matí i anem caminant pel paratge de la Serra del Cuartel i Vivers.

Ja als peus de La Martina, enfilem la baixada per la Costera d’Ibi. El matí és molt agradable, la terra està humida, dóna gust caminar sense alçar la pols.

A les deu menys deu arribem a la Penya del Moro, després d’haver passat pel Salt del mateix nom, i allí esmorzem. En acabar, 6 senderistes tornen a casa, hi ha un familiar que els espera.

La resta continua, quedem 12, reprenem la marxa i ens deixa un altre que posa rumb a Xixona on ha quedat amb la família.

Reprenem la baixada en direcció al Barranc de Castalla però, de moment, no ho seguim ja que virem a l’esquerra dirigint-nos al Forat. Són les 11 del matí. Seguim el barranc, per l’esquerra, fins a arribar a una presa per a tot seguit discórrer per una senda bastant empinada que ens acosta a un corral en ruïnes. Allí un senderista es queda, no es troba amb forces per a seguir. Es queda a càrrec de les motxilles que alguns deixen allí i així alleugereixen pes per a la pujada.

Ens queda una pedrera molt vertical ella i arribem al Forat. Són les 12 del migdia.

És meravellós el que la naturalesa ens mostra, geològicament es denomina una diàclasi (fractura en les roques que no va acompanyada de lliscament en els blocs excepte una mínima separació transversal), la qual cosa dóna lloc al Forat que visitem, espectacular buit que ens fa sentir xicotets en el seu interior. Gaudim i fem fotos per al record.

Ara toca baixar amb molta precaució i cura per la pedrera per la qual abans vam ascendir. Ja en el corral prenem la senda per a seguir pel Barranc de Castalla i iniciar la pujada per la Costera de Castalla, és la una de la vesprada, aquesta pujada és exigent i llarga però tenim sort, el dia no és calorós i no plou. Ja estem a dalt del Barranc, són les 2 de la vesprada, prenem el camí de Vivers, on dinarem en l’àrea recreativa. Arribem allí al voltant de les 2 i mitja.

Havent dinat, de prendre’ns un reconfortant café, un herbero, xocolate, dolços, etc., una mica adormits, iniciem l’última pujada fins al Collat del Cuartel i la baixada fins a Villalobos on tenim els cotxes i finalitzarem. Són les 16:25h. Duració total de l’excursió : 8 hores i vint-i-cinc minuts.

DONAR LES GRÀCIES A TOTS ELS PARTICIPANTS I ALS NOSTRES JUBILATS INTRÈPIDS.

FINS A LA PRÒXIMA.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share