MARXA INTERCOMARCAL D’IBI – 21 D’OCTUBRE DE 2018

Aquest diumenge 21 d’octubre, l’organització de la marxa intercomarcal, que tots els mesos organitzen part dels centres excursionistes de la comarca, ha sigut a càrrec de Amics de les Muntanyes d’Ibi.

En principi era un cap de setmana, en el qual les previsions meteorològiques no eren tot el bones que desitjàvem per a la realització d’aquesta activitat senderista, però al final va millorar el temps i vam poder dur a terme el nostre objectiu i iniciar la marxa.

Eren les 8 i mitja del matí, quan des de la porta de la nostra Seu Social partia l’activitat, tots il·lusionats, disposats a passar un agradable matí de diumenge.

Un total de 130 senderistes, (98 federats i 32 no federats però degudament assegurats, bé a través de les seues assegurances esportives (16), i els 16 restants assegurats pel nostre Centre Excursionista, previ pagament de la quota corresponent), enfilem el camí de “La Pileta” passem per sobre de l’autovia A7 i comencem l’ascensió fins a les Antenes i posteriorment fins a la “Penya de Cantallops” on ens fem la foto de grup amb la localitat d’Ibi darrere de nosaltres.

Continuem per la Sierra dels Carrascars, darrere de la Penyeta de l’Àguila, deixant a la nostra dreta les frondoses pinades dels paratges de la Martina i Vivens.

Aconseguim la màxima altura de l’excursió (1078 m.), i als 10 minuts parem a esmorzar en el Collat de L’Arcai, el matí pinta molt bé, assolellat i amb bona temperatura.

Després d’esmorzar, baixem per un bonic sender fins al Carrascal d’Anselmo, punt en el qual l’organització de la marxa decideix variar part del recorregut, ja que observa que pel barranc que, en principi, pensàvem baixar, les pedres estan banyades i hi ha risc de relliscades i caigudes innecessàries, per la qual cosa i per el tema de la seguretat, decidim seguir per la pista i pujar fins al Mas de Concha Sello, on visitem el pi centenari que allí es troba i del que Sarri, en una xicoteta dissertació, explica la seua història i contesta a les preguntes i dubtes dels senderistes curiosos.

Passem a continuació per les cases de fusta que l’actual inquilí d’aquesta finca habita i en les quals els que vulguerem, es fotografiarem, i ascendim per un bonic sender, entre pinades i mates de pebrella, que abunda molt per aquesta zona i perfuma l’ambient, fins al paratge de la Penyeta de l’Àguila (impressionants parets de pedra que donen un toc singular en aquests paratges de pins i carrasques).

Acomencem, doncs, a baixar per un sender, fins als camps de cultiu i primeres casetes, en direcció a Ibi. Reprenem el track original i ens introduïm en un barranc, continuació del barranc de la Boquera, que després de passar per sota del camí que condueix al  “Gran Chaparral” ens portarà a travessar de nou l’A7, aquesta vegada per sota, i d’allí a la Font de la Pileta, pròpiament dita.

Entrem ja de retorn a Ibi pel camí vell de Xixona, per on iniciarem aquesta marxa i d’allí a la nostra Seu on finalitzem l’excursió.

És la una del migdia i han sigut 4 hores i mitja de sana convivència i una mica cansats ens disposem a gaudir del xicotet refrigeri que Amics de les Muntanyes ens ha preparat.

Només afegir que aquest Centre Excursionista agraeix la presència de tots els participants, tant dels que han vingut de fora com dels de la nostra localitat, que hem procurat fer-ho bé i que esperem que tots hàgeu gaudit de l’activitat.

Aquest és el nostre desig… Fins la pròxima        ¡¡¡ SALUT I MUNTANYA ¡¡¡

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share