Ruta a la Vall de Gallinera – 24 de març de 2019

Bonic matí de diumenge la que ens esperava el dia 24 de març, amb el cel blau,  despejat, una mica de fresquito, ideal per a una excursió.

En aquesta ocasió el lloc era la Vall de Gallinera i el nostre guia, Toni.

Deixem els cotxes en Benirrama i comencem a pujar per una senda d’ombria molt bonica, humida i boscosa, compartint la mateixa amb els participants en una carrera de muntanya que per allí passava.

Arribem a dalt i abans de l’esmorzar, ascendim al cim del Miserat, on gaudim d’espectaculars vistes.

Esmorzem per a dirigir-nos després a la bassa de Benirrama, on ens fem fotos ja que es tracta d’un singular paratge, molt bonic ell, preferit del botànic Joan Pellicer.

Tornem sobre els nostres passos i traiem el cap de nou a la Vall discorrent per la cresta per a després baixar per un sinuós barranc que ens conduirà a un bonic mirador (Mirador del Xap), on contemplar altres vistes espectaculars d’aquesta vall muntanyenca.

Des d’allí baixem al fons de la vall i en les  poblacions de Benitaia i Benisivá parem a dinar.

Emprenem després el camí de retorn a través de les poblacions que ens queden i entre bancals de cirerers en flor, que enguany han avançat la seua floració i estan preciosos.

Així, travessem la població de Benialí, on es troba la Seu de l’Ajuntament i acabem l’excursió en Benirrama, on aquest matí deixem aparcats els cotxes.

Ens acomiadem tots d’aquests paratges i entre nosaltres amb la sensació d’haver passat un gran dia.

Ens veiem en la pròxima…

Please follow and like us:
Pin Share