Sierra Espuña – Pujada al Morrón de Alhama i Pous de la Neu. 18/03/2018

Organitzada pel nostre presi (Josep) i Alfonso, el Centre Excursionista visita per tercera vegada Sierra Espuña. Ens desplacem, amb autobús, des d’Ibi a aqueix espectacular paratge, 45 senderistes, dels quals 6 escaladors, que tots plens d’il·lusió van passar una jornada agradable en la naturalesa.

Sobre les nou del matí arribem a el “Centre de visitants Ricardo Codorníu”, deixem el bus aparcat i després d’una breu caminada ens acostem fins a el “àrea recreativa de la Perdiz” on iniciem la nostra ruta d’avui.

Després d’una exigent pujada, amb esmorzar inclòs a meitat de la mateixa, i després de travessar les “Dientes de la Vieja” arribem al cim de el “Morrón de Alhama” (1444 m. d’altitud), fem fotos i d’allí partim per el “Collado del Piojo” i els “Llanos de las Tres Carrascas” fins a l’altura màxima de la nostra ruta: 1502 m. d’altitud en “La Morra del Majal del Puerco” també anomenada “Morra de las Moscas” on ens va sorprendre una incipient nevada i una temperatura bastant fresquita. Ens abriguem bé i comencem a baixar per el “Collado Mangueta”, una baixada molt bonica entre pins que ens porta fins als pous de neu, molt característics d’aquesta regió, “Pozos de Cartagena y Murcia”, on després de fer moltes fotos, ens asseiem i mengem, reposant forces per a la resta de l’excursió, que ja és de baixada, per la zona de “Los Carrascales” i el “Barranco de Leiva”, en els farallons del qual, els nostres companys d’escalada estan duent a terme la seua activitat, després de discórrer per una bonica senda que desemboca en la pista i seguim fins al desviament cap a la Ruta Juràsica, passem el pont penjant i tornem a l’aparcament del Càmping de la Perdiz, des d’on tornem fins al bus, donant per finalitzada l’activitat.

Agrair a tots el vostre comportament exemplar, fonamental per a dur a terme aquesta activitat, i emplaçar-vos per a futures activitats que, sens dubte, gaudirem junts.

Salut i muntanya.

 

Galeria de fotos:

Please follow and like us:
Pin Share