X VOLTA Al TERME D’IBI 28 I 29 DE MAIG 2022

 

Hola amics del Centre Excursionista, una vegada més i després del parèntesi al qual ens vam veure forçats per la pandèmia del Covid 19, ens disposem a realitzar de nou una activitat tan emblemàtica i tan esperada per tots, com és La Volta Terme d’Ibi, en aquesta ocasió en la seua X Edició, Com passen els anys!

A les 7.30 del matí, del passat 28 de maig (dissabte), 17 membres de nostre centre, aguerrits i il·lusionats, inicien des del Parc Derramador aquesta aventura.
Ens dirigim per la Via fins a arribar al límit del terme amb Castalla, on girant a la dreta en direcció NO comencem a ascendir per a recórrer tota la part nord del nostre territori amb pujades tan nostres i tan emblemàtiques com la de la Mamelleta, el Pic Teixereta i el Pic Menetjador, no sense abans reposar forces en un entretingut esmorzar en el qual no falten els bunyols i el café de Mari Ángels i Juanjo.

Una vegada recuperades forces ens disposem a escometre aquests cims. Primer la Mamelleta, en plena canícula, exigent ella, i en la qual alguns membres de la nostra aventura ho van passar malament, però ho van superar, d’allí al Serrallo, on a l’ombra del Teix ens reconfortem i allí ens abandonen tres senderistes que tornen a Ibi en aquest punt.
Després a la Teixereta, fem cim i d’allí al Menetjador, on ens fotografiem tots al costat del seu vèrtex geodèsic i des d’on iniciem la baixada, per cert molt pedregosa i castigadora dels nostres peus cansats, camí de la pista dels ruscos, on dinarem.

Allí, entre el cansament i els riures, és veritat que no fa molta calor, ens sorprén, de nou, Mari Ángels, amb un café fred que ens senta de meravella.
D’allí i en hores en les quals el millor que ens vindria seria una bona sesta, continuem baixant i castigant els nostres genolls fins a arribar a les proximitats de l’autovia A7 on el nostre simpàtic i afable amic Manolo ens acosta aigua fresquita i recull a Bea, Montse i Dolo que ens deixen en aquest punt i tornen també a Ibi, donant per finalitzada la seua participació.

Quedem 11 per a escometre la pujada final d’aquest dia; que ens portarà al Refugi dels Esbarzerets on tenim previst pernoctar.
Passem per dues masies (Corbó i Corbonet) i després, ala!!!, per la forta i última pujada per la descarnada senda de Barret que ens col·loca en la pista que ens condueix, per fi, fins al Refugi.

Arribats allí, cervesetas fresquitas de rigor i comiat de tres senderistes més, que no pernocten amb nosaltres i es baixen a Ibi.
D’altra banda, Manolo puja amb Suni i dos senderistes més (Corral i Paco el Cordobés) que es quedaran a sopar i a dormir amb la resta.
Després de canviar-nos tots de roba i posar-nos còmodes, encenem el foc en la ximenera que servirà per a preparar una bona rostida de carn i embotit per al sopar, doncs a més d’un comença ja a obrir-se-li l’apetit.
Amb molt bon ambient sopem i després d’una curta i entretinguda sobretaula ens van anar a dormir, perquè els nostres cossos ho necessiten.

Ja al matí del dia 29 de maig (diumenge), desdejunem i ens preparem per a escometre la segona part de la nostra aventura.
Quatre dels senderistes que han dormit en el Refugi s’encarreguen de baixar a Ibi tots els elements de la logística de l’estada i procedeixen al seu trasllat abandonant ja la marxa. Per contra 2 senderistes noves (Mara i Mila) s’incorporen, perquè han pujat des de la Boquera per a fer amb nosaltres està última part de la ruta.
Pel que 10 són els senderistes que inicien aquest últim tram i acabaran tancant el cercle d’aquesta X Volta al Terme i ho fan discorrent per la crestellera de la Serra del Carrascal d’Ibi fins al Collat de la Serra del Cuartel i baixant finalment per la pista de Villalobos fins a la nostra Seu Social on donem per finalitzada la Marxa.

El nostre agraïment a tots els participants en la Marxa per fer-lo possible… alguns acompanyant-nos en part del seu recorregut….. uns altres duent-la a terme íntegrament. GRÀCIES!!!

Especial esment, sense menyscapte dels més joves, per descomptat, als jubilats que ens han acompanyat en aquesta edició, entre els quals m’incloc, a saber, Juanjo, Mari Ángels, Fabián, Pepe Sola, Ginés Pérez i un servidor, que han estat una vegada més a l’altura de la prova, que ens han acompanyat i desitgem que ho facen molts anys més … CHAPO!!!! per ells.
Salut i Muntanya per a tots!!!!
I fins a la pròxima.

Punxant ací Fotos Volta al Terme i en la galeria de fotos, més a baix d’aquest escrit podeu veure i descarregar fotos.

 

Please follow and like us:
Pin Share